Economia 08/02/2016

El conseller delegat de Credit Suisse s'ofereix a perdre el 50% dels incentius

Tidjane Thiam s'ofereix a reduir el que cobra en concepte d'incentius després que el banc registrés pèrdues el 2015 per primer cop en vuit anys

Ara
2 min
L’ÚLTIM CAS 
 Credit Suisse ha admès que va ajudar a evadir impostos als seus clients.

BarcelonaEl conseller delegat de l'entitat Credit Suisse, Tidjane Thiam, s'ofereix a autoretallar-se el bonus després que el banc perdés diners per primera vegada en vuit anys. Així ho avança aquest dilluns el diari 'Financial Times'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Thiam ha demanat al consell executiu una retallada del seu bonus del 2015 d'entre el 25 i el 50% com a "acte de solidaritat després d'un any complicat per al banc i després que també s'hagi retallat el bonus a bona part dels treballadors de la resta d'àrees de l'entitat", explica un portaveu de Credit Suisse citat pel 'Financial Times'.

L'actual conseller delegat va arribar al càrrec al juliol per liderar la reestructuració del banc, i s'havia compromès a reduir la partida destinada el 2015 a la remuneració variable dels treballadors de Credit Suisse. La setmana passada l'entitat ja va informar que retallaria els bonus un 36% a la seva divisió de mercats, que va perdre prop de 3.160 milions d'euros el quart trimestre.

Credit Suisse va tancar el 2015 amb pèrdues anuals per primera vegada en vuit anys, és a dir, des que va començar la crisi econòmica. En concret, va perdre 2.634 milions d'euros, mentre que l'any passat havia aconseguit tancar l'exercici amb un benefici de 1.677 milions d'euros.

De fet, aquesta mesura ja va en la línia del que les autoritats europees van fixar a principis del 2015, quan l'Autoritat Bancària Europea (EBA) va tornar a reiterar en les seves revisions sobre el sistema financer que és necessari que els bancs poc solvents no puguin pagar bonus als seus directius.

L'entitat Credit Suisse ha estat protagonista de diversos titulars durant i després de la crisi financera. A mitjans del 2014 l'entitat suïssa va ser el primer banc en dues dècades a admetre la seva culpabilitat als Estats Units i va acordar pagar una multa de 2.500 milions de dòlars –1.800 milions d'euros– al govern nord-americà per haver ajudat els seus clients a evadir impostos.

Multa històrica a Credit Suisse per evasió fiscal

A més, l'octubre del 2015 Credit Suisse va explicar que estava col·laborant amb les autoritats judicials de Suïssa i els Estats Units en relació amb l'escàndol de corrupció a la FIFA. Les autoritats dels dos països sospitaven que algunes institucions financeres, incloent-hi aquest banc helvètic, van permetre que es fessin transaccions sospitoses o van incomplir les regulacions contra el blanqueig de diners.

stats