Economia 21/04/2012

Mas-Colell adverteix Montoro que per al Govern els 219 milions són "irrenunciables"

El ministre d'Hisenda i el conseller d'Economia s'han trobat avui a Barcelona, on Montoro ha negat que hi hagi cap compte pendent amb Catalunya

Sara González
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, s'ha reunit aquest migdia amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a qui ha reclamat que l'Estat compleixi i pagui els 219 milions d'euros a Catalunya. La trobada imprevista amb el ministre ha durat una hora i mitja i ha servit per constatar que CiU i el PP estan lluny d'arribar a un acord perquè la federació retiri l'esmena a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la trobada, i tal com havia expressat minuts abans als mitjans de comunicació, Montoro ha demanat a Mas-Colell que el seu partit rectifiqui i, almenys, s'abstingui en la votació dels pressupostos. El conseller, però, li ha deixat clar que perquè això es produeixi, el govern espanyol ha de reconèixer i pagar els 219 milions corresponents a la disposició addicional tercera de l'Estatut.

Tot i "comprendre" la situació econòmica per la qual travessa Espanya, Mas-Colell ha insistit que els pressupostos generals tenen unes "prioritats que no són sensibles" amb Catalunya.

stats