Economia 29/12/2011

Els sindicats consideren que el Govern fa servir els treballadors públics per impressionar Madrid

UGT i CCOO critiquen que l'executiu no prioritzi els seus treballadors i proveïdors per davant d'altres despeses, i asseguren que el 2012 serà un any de mobilitzacions intenses

Ara
2 min

BarcelonaL'anunci del conseller d'economia, Andreu Mas-Colell, de pagar abans de finalitzar la setmana el 20% inicialment ajornat de l'extra dels treballadors públics, no ha apaivagat les crítiques dels sindicats, que consideren que el Govern juga a una “comèdia malinterpretada” que afecta més de 200.000 treballadors públics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Xavier Cases, del sector UGT Catalunya, ha criticat la imatge d'insolvència permanent que dóna el Govern de la Generalitat. Segons Cases, costa d'entendre que Catalunya sigui la comunitat que està “més al límit”, i assegura que, des de la UGT, consideren que el Govern fa servir els treballadors públics “potser per impressionar algú a Madrid”.

En la mateixa entrevista, Cristina Faciaben, secretària de Socioeconomia de CCOO, ha lamentat que l'executiu català no prioritzi els seus treballadors i proveïdors per davant d'altres despeses, i ha assegurat que amb el cobrament del 20% “només” se soluciona una part del problema. Segons Faciaben, la incertesa respecte al futur en les remuneracions “queda pendent”, i assegura que “tirant de crèdits puntuals” difícilment se solucionarà el problema.

Els dos representats sindicals coincideixen a afirmar que les mobilitzacions continuaran, ja que consideren que és la principal “via” per pressionar el Govern perquè rectifiqui i recondueixi les polítiques i mesures vers l'administració i els treballadors públics.

Pel que fa al diàleg amb el Govern, Faciaben assegura que les negociacions estan, a dia d'avui, "trencades”, però subratlla que des de CCOO estan oberts que el diàleg amb l'executiu continuï. Des de la UGT, Cases aferma el compromís del sindicat de continuar a la taula de negociacions, però assenyala com a requisit que el Govern mostri “voluntat” de negociar i escoltar propostes, i titlla les converses mantingudes amb l'executiu fins al moment de “falses negociacions”.

Ambdós sindicats no han deixat clar si retiraran la denúncia interposada contra el Govern per haver descomptat del salari del desembre dels treballadors públics l'IRPF corresponent a la paga extra abans de cobrar-la.

stats