Economia 20/06/2011

Quants diners ens deixarem a les rebaixes? 57 euros

És la xifra mitjana que ens gastarem els catalans, segons la Federació d'Usuaris i Consumidors Independents (FUCI), que alerta que és la més baixa des de l'any 2001. "Hem passat d'anar de rebaixes per renovar el vestuari i comprar allò imprescindible", diuen

Redacció
1 min

BarcelonaS'acosta l'estiu i això vol dir que les rebaixes ja són a prop. Tot i això, la crisi econòmica segueix castigant molt els consumidors i per això, segons previsions de la Federació d'Usuaris i Consumidors Independents (FUCI), a nivell estatal, els consumidors es gastaran uns 50 euros de mitjana, un 23% menys que l'any passat. Els catalans ens en gastarem una mica més, exactament 57, tot i que la xifra està molt lluny dels 140 que ens gastavem l'any 2006. El País Basc i Madrid són les comunitats que més despesa faran en aquestes rebaixes, mentre que Múrcia, Extremadura i Canàries són les més estalviadores.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la presidenta de FUCI, Agustina Laguna, "hi ha hagut un considerable augment dels consumidors que tenen previst comprar a les rebaixes però també hi haurà un descens significatiu de la despesa prevista. Els 50 euros de mitja que es gastaran és l'import més baix des de l'arribada de l'euro". "Aquestes xifres evidencien la crisi econòmica que pateixen els consumidors", ha dit Laguna, que afirma que "hem passat d'anar a les rebaixes per renovar el vestuari a comprar allò absolutament imprescindible".

La roba i els complements segueixen sent els béns més demandats a les rebaixes, mentre que la tecnologia i el mobiliari han perdut adeptes en els últims anys.

stats