Economia 11/06/2012

Les contrapartides del rescat a la banca espanyola, segons la premsa

Malgrat que Rajoy assegura que les condicions s'imposaran a la banca, Brussel·les compta amb noves mesures, com la pujada de l'IVA, i més reformes a canvi de l'ajuda

Ara
1 min

BarcelonaL'Eurogrup va deixar entreveure al comunicat on aprovava el rescat a la banca que espera noves reformes estructurals i mesures per anar retallant dèficit i complir els objectius. Brussel·les, doncs, espera contrapartides a canvi del préstec, encara que Rajoy insisteixi que no s'han posat condicions per a l'Estat, sinó per als bancs:

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

1. La pujada de l'IVA pot ser la primera mesura. Europa ho espera i el govern espanyol, de fet, ja ha donat senyals d'estar treballant en aquesta via.

2. Implantar ràpidament la jubilació als 67 anys. Aquest allargament de la vida laboral ja està aprovat, però s'ha de desplegar progressivament i no s'implantarà plenament fins al 2027.

3. Eliminar la deducció a l'habitatge, segons avança El Mundo, seria un altre requisit d'Europa. Suposaria eliminar els avantatges fiscals a la compra que va instaurar el govern de Rajoy en arribar al poder.

4. Nous retocs al mercat de treball per fer més efectives les polítiques d'ocupació i reduir l'atur.

5. Retallades a la funció pública –aprimament de funcionaris o rebaixes salarials– i reducció de les prestacions per l'atur són altres condicionants que apunta El Punt Avui.

6. Les comunitats autònomes també es miraran amb lupa i la UE pressionarà perquè l'Estat compleixi amb diligència els objectius de dèficit.

stats