Economia 09/04/2012

Els contribuents poden demanar l'esborrany de la declaració de la renda a partir d'aquest 10 d'abril

La campanya de l'IRPF acabarà el 2 de juliol

Acn
1 min

BarcelonaL'Agència Tributària comença la campanya de la renda del 2012 aquest dimarts 10 d'abril. A partir d'aquesta data, els contribuents podran demanar i confirmar a través d'Internet l'esborrany de la declaració que correspon als ingressos corresponents a l'exercici del 2011. L'Agència Tributària adverteix que l'esborrany que envia Hisenda no és un document fiable i abans de confirmar-lo, el contribuent l'ha de revisar i acceptar, amb la qual cosa assumeix la responsabilitat de la informació fiscal. Per a l'Agència Tributària, l'esborrany s'ha de veure com una declaració prèvia que ha de servir per agilitzar els tràmits de la declaració i accelerar les devolucions, en el cas de les declaracions a tornar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La campanya de la renda d'aquest 2012 finalitzarà el 2 de juliol. La petició de l'esborrany es podrà fer a través del mateix portal de l'Agència Tributària a Internet. Per fer la petició, el contribuent s'haurà d'identificar amb el nom complet, el número del DNI i respondre alguna pregunta sobre el contingut d'alguna de les caselles de la declaració de l'exercici passat.

Les cites prèvies amb Hisenda per fer la declaració de la renda començaran el 19 d'abril per aquelles peticions de cita prèvia que es facin per Internet, i a partir del 26 d'abril si la petició de cita prèvia es fa per telèfon. Les cites amb Hisenda es convocaran a partir del 3 de maig en algunes de les dependències habilitades per l'administració tributària habitualment en llocs pròxims al domicili del contribuent.

stats