L'ALDEA
Economia 18/12/2011

La cooperativa de l'Aldea desbloquejarà els comptes dels afectats aquest dilluns

Els ciutadans podran retirar un màxim de 1.000 euros en efectiu divendres

Acn
1 min
Periodistes i fotògrafs davant la façana de l'oficina de la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de l'Aldea.

BarcelonaEls comptes dels afectats pels problemes de liquiditat de la secció de crèdit de la cooperativa agrícola de l'Aldea (Baix Ebre) seran desbloquejats parcialment a partir d'aquest dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El pla d'actuació dissenyat pel Govern, d'acord amb l'Ajuntament de l'Aldea, la Diputació, la Federació de Cooperatives i la mateixa cooperativa, suposa que tots els clients de la secció de crèdit amb menys de 1.000 euros a la seva llibreta, que són un total de 793 persones, podran retirar els diners el divendres 23 de desembre. A les 397 persones que disposen de dipòsits superiors a 1.000 euros el Govern els garanteix que podran cobrar 1.000 euros, més el 50% de l'excés que tinguin en dipòsit.

El Govern ha consensuat un protocol d'actuació que obliga els clients de la cooperativa de crèdit a passar per l'oficina de la secció de crèdit dimarts i dimecres de la setmana que ve per poder obtenir un certificat de dipòsit. Amb aquest certificat, el divendres 23, l'afectat haurà d'anar a la oficina de La Caixa de l'Aldea, on tindrà una llibreta oberta al seu nom o li lliuraran un xec nominatiu.

L'Associació d'afectats per la secció de crèdit de l'Aldea ha volgut transmetre un missatge de "calma" i "tranquil·litat" per evitar que la setmana vinent es produeixin col·lapses per treure els diners. Els afectats volen saber ara per què s'ha arribat a aquesta situació i exigeixen que es depurin responsabilitats.

stats