ECONOMIA
Economia 10/08/2012

La cotització de Bankia cau un 18,44% després que la CNMV reconegui que els accionistes cobriran part de les pèrdues

El comunicat del regulador arriba quan els títols del banc s'havien revaloritzat fins a recuperar el valor d'abans de la intervenció de l'Estat

T.g.
1 min
Bankia ha estat l'última entitat nacionalitzada i la que aportarà més actius al banc dolent.

BarcelonaLes accions de Bankia cauen un 18,44% després de tres dies de fortes revaloritzacions. Aquesta setmana, la Comissió Europea (CE) ha reconegut que el Banc d'Espanya encara no li ha enviat la petició de rescat immediat per a les entitats en mans públiques a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). El rescat bancari de 100.000 milions d'euros pactat amb les autoritats europees ja va preveure un primer tram d'ajudes urgents de 30.000 milions per a les primeres necessitats de liquiditat d'aquestes entitats que han acabat en mans públiques: Bankia, CatalunyaCaixa, Banc de València i NovaGalicia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts de la CE van afegir que quan les autoritats espanyoles demanessin aquest tram d'ajuts es desemborsaria de forma ràpida. A partir d'aquí, els mercats van reaccionar i les accions de Bankia es va disparar amb una forta revalorització. Des de dimarts, els títols del banc van recuperar i superar la cotització d'abans de la intervenció del maig.

Aquest matí, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha emès un comunicat en el qual adverteix que "segons afirma el memoràndum europeu, els accionistes hauran de participar en la cobertura del cost dels processos de sanejament de les entitats que demanin ajuts públics en els termes que estableix el pla de reestructuració que aprovi el Banc d'Espanya i la CE". Aquest avís, que significa que els accionistes de Bankia hauran d'assumir part de les pèrdues i de l'ajust previst, ha provocat el canvi de signe a la borsa, amb fortes pèrdues de valor, que a mig matí d'aquest divendres arribaven al 3,5%.

stats