MOBILITAT
Economia 19/09/2011

Peatges més barats per als cotxes menys contaminants que entrin a Barcelona

El pla del Govern, avançat avui a 'El Periódico', preveu una rebaixa del 20% que beneficiarà un 8% de la flota de vehicles que circula pels accessos a la ciutat

Redacció
1 min

BarcelonaLa Generalitat rebaixarà els peatges d'accés a Barcelona per als cotxes menys contaminants dins del pla per millorar la qualitat de l'aire i reduir les emissions de CO2.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha avançat avui El Periódico, els descomptes seran del 20% als quatre accessos a la ciutat per autopistes i es calcula que els vehicles beneficiats seran el 8% de la flota que circula diàriament per aquestes vies. Es tracta dels accessos de la C-16, C-33, C-32 Maresme i C-32 Garraf.

Recoder ha confirmat en una entrevista a TV3 que la rebaixa s'aplicarà als cotxes que emetin menys de 120 gr de CO2 per quilòmetre (108 grams en el cas dels de gasoil). La mesura podria estar en marxa a partir del 2012.

El pla de qualitat de l'aire del Govern es presentarà aquesta setmana i consta d'una trentena de mesures. L'executiu va anunciar l'elaboració d'aquest document quan va eliminar el límit de velocitat de 80 km/h als accessos a Barcelona que havia instaurat l'anterior Govern.

stats