ECONOMIA
Economia 26/09/2011

Almunia avisa sobre la crisi de l'euro: "Ens queda molt poc temps"

Segons el comissari, l'euro corre perill si Atenes no aplica les mesures d'austeritat que li exigeixen la UE, el BCE i l'FMI.

àlex Font Manté
1 min

BarcelonaJoaquín Almunia ha alertat avui que a la zona euro li queda "molt poc temps" per trobar una solució a la crisi de Grècia. Segons el comissari europeu de Competència, l'euro corre perill si Atenes segueix negant-se a aprovar les mesures d'austeritat que li exigeixen la UE, el BCE i l'FMI.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Grècia necessita cobrar quan abans l'últim tram d'ajuda del rescat per evitar la fallida econòmica, però les institucions que l'han de pagar s'hi neguen mentre Atenes no mostri més compromís per redreçar la seva mala situació econòmica.

Paral·lelament, Almunia ha mostrat la seva sorpresa per la incapacitat dels països europeus per avançar cap a una major integració: "Són el Regne Unit, els Estats Units o la Xina els que ens pressionen per a que ens integrem més, però som els europeus els que ens hi neguem". En la seva opinió, aquesta situació "no té explicació".

Almunia ha participat aquest dilluns en les jornades que organitza anualment l'escola de negocis Esade al Monestir de Sant Benet de Bages.

stats