ECONOMIA
Economia 26/09/2011

Brussel·les estudia ampliar el fons de rescat

El comissari Olli Rehn admet que es podria incrementar el fons europeu per al rescat de l'euro, tal com reclama l'FMI

Efe
1 min

Brussel·lesEl comissari europeu d'Afers Monetaris, Olli Rehn, ha admès que la Comissió Europea està reflexionant sobre la possibilitat d'enfortir el fons europeu per al rescat de l'euro. En unes declaracions que publica l'edició digital del diari Die WeltDie Welt, Rehn assegura que estan "reflexionant sobre la possibilitat de donar al Fons Europeu d'Estabilització Financera (FEEF) atribucions suplementàries per concedir-li més fortalesa". El comissari ha destacat que aquesta mesura complementaria l'ampliació del paraigua de rescat decidida el passat juliol, però no n'ha donat més detalls.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El diari The Times revela que el fons –dotat ara en 750.000 milions d'euros, tot i que només en són efectius 440.000 milions– podria elevar-se fins als dos bilions d'euros, segons fonts nord-americanes citades pel rotatiu britànic.

Rehn ha advertit també d'una nova crisi bancària al Vell Continent i ha subratllat la necessitat d'intensificar la recapitalització de les entitats financeres.

"La crisi actual és una greu combinació d'una crisi pel deute estatal i les debilitats del sistema bancari. No es pot resoldre una cosa sense l'altra. Hem de resoldre les dues coses", afirma Rehn.

stats