Economia 30/05/2012

El BCE rebutja el pla del govern espanyol per sanejar Bankia

El Banc Central Europeu adverteix Rajoy que els seus plans podrien vulnerar una normativa de la UE sobre finançament comunitari, segons el 'Financial Times'

Ara
1 min

BarcelonaEl Banc Central Europeu (BCE) ha rebutjat el pla del govern espanyol per recapitalitzar Bankia, segons informa el diari econòmic 'Financial Times', que cita "fonts oficials europees".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El pla, informa el 'FT', ha estat rebutjat "rotundament" per "inacceptable" pel BCE, que hauria dit al govern espanyol, segons "dues fonts oficials europees", que "era necessària una injecció adequada de capital per Bankia i que seus plans corrien el perill d'infringir una normativa de la UE sobre 'finançament monetari' o emissió de deute públic dels bancs centrals dels governs".

Bankia es va tornar a desplomar aquest dimarts a la borsa mentre se seguia buscant la fórmula per demanar els 19.000 milions amb què rescatar el gegant financer.

En el sector financer havia guanyat força la idea que l'Estat emetrà deute a través del Tresor i injectarà els diners captats directament a la matriu de Bankia, BFA.

Si no es volgués recórrer a l'ajuda del fons europeu de rescat, una altra opció seria que BFA demanés els diners al Banc Central Europeu i fes servir el deute públic com a aval, cosa que hauria estat rebutjada aquest dimarts pel BCE, segons el 'FT'.

stats