Economia 21/05/2012

Monti convida Rajoy a la cimera de Roma amb Merkel i Hollande

El president italià li demana personalment que hi assisteixi

Efe
1 min
Monti parla amb Rajoy a Chicago

ChicacoEl primer ministre italià, Mario Monti, ha convidat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la reunió que faran al juny a Roma la cancellera alemanya, Angela Merkel, el president francès, François Hollande, i el mateix Monti per preparar el Consell Europeu de finals de mes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Monti s'ha acostat a Rajoy després de la foto de família dels assistents a la cimera de l'OTAN que se celebra a Chicago i ha aprofitat el moment, agafant-li el braç, per convidar-lo a la cita, segons han informat fonts de l'executiu espanyol.

El primer ministre italià va anunciar la reunió dissabte, en una roda de premsa a Camp David, als Estats Units, on es va reunir el G-8, i va destacar el seu interès per unificar posicions davant la cimera que se celebrarà a Brussel·les els dies 28 i el 29 de juny.

La trobada, segons va apuntar, es farà abans de les eleccions legislatives franceses, que se celebraran a dues voltes els propers 10 i 17 de juny. El 17 també es fan eleccions gregues.

Els últims dies, Monti ha apostat per fer polítiques de creixement a la UE, tal com ha fet el nou president francès. Merkel continua sent l'abanderada de les polítiques d'austeritat a Europa.

Rajoy, que s'ha reunit a Chicago amb la cancellera alemanya, s'ha alineat amb els seus plantejaments i ha subratllat que el camí per aconseguir el creixement passa per la reducció del dèficit públic i les reformes estructurals.

"El debat que es planteja entre austeritat i creixement no té cap sentit, el creixement requereix fer reformes estructurals i no gastar el que no es té", ha manifestat Rajoy en una declaració sense preguntes a Chicago.

stats