CRISI
Economia 27/07/2012

La prima de risc espanyola cau fins als 533 punts, encara sota l'efecte de les paraules de Draghi

França i Alemanya han avalat les paraules del president del BCE, Mario Draghi, i han mantingut la confiança dels inversors

Ara
1 min

BarcelonaLa prima de risc espanyola ha mantingut la tendència d'ahir i ha tancat en els 533 punts bàsics, més de 100 punts per sota del nivell que havia assolit dimecres. El bo espanyol a 10 anys, al seu torn, ha baixat fins a pagar-se al mercat secundari amb un interès del 6,73%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'indicador ha baixat en picat des que el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, es va comprometre en públic a fer el que calgués per salvar l'euro en unes declaracions que donaven a entendre que el BCE compraria deute espanyol. A més, Alemanya ha aplaudit les paraules de Draghi, cosa que encara ha ajudat més a rebaixar la pressió sobre el deute d'Espanya. Més tard, Angela Merkel i François Hollande s'han sumat a Draghi en el seu suport a la moneda única.

L'Íbex-35, per la seva banda, també ha viscut una agradable ressaca de la pujada històrica d'ahir i ha tornat a tancar amb números verds, amb una pujada del 3,91%, que l'ha situat en els 6.617,60 punts.

Els valors que més han pujat han estat Repsol, que ha guanyat un 11,42%, Banco Popular, amb un 6,84%, i el Santander, que ha pujat un 5,99%. Només un valor ha tancat en vermell: Gamesa, que ha perdut un 3,32% després d'encapçalar ahir els beneficis.

A Europa també han predominat els números verds i Frankfurt ha pujat un 1,62%, París un 2,28%, Milà un 2,93% i Londres un 0,97%.

stats