Economia 31/05/2012

Els "temors" d'un rescat d'Espanya posen a prova les reserves de la UE, segons 'The New York Times'

"Si Espanya és rescatada, qui pagarà la factura?", es pregunta a la portada l'edició europea del diari nord-americà

Ara
1 min
International Herald Tribune, 31 de maig de 2012

BarcelonaL'edició europea de 'The New York Times', l''Internacional Herald Tribune', es pregunta aquest dijous a la portada qui pagarà el rescat d'Espanya, en cas que la situació econòmica espanyola empitjori. En un article signat des de Londres per Thomas Landon, el diari recorda que l'eurogrup té a punt un fons de 700.000 milions d'euros, a punt per rescatar aquest estiu les grans economies en crisi, com Espanya o Itàlia, en cas que sigui necessari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'article, Espanya i la UE confien que el rescat no serà necessari. Diu el text, però, que les turbulències financeres arran de la nacionalització de Bankia, l'evasió de capitals i l'empitjorament de la recessió estan complicant la situació. El mateix ministre d'Economia, Luis de Guindos, va admetre aquest dimecres al Congrés que la situació actual de la prima de risc –fins als 540 punts bàsics– "no és sostenible a llarg termini".

L'article diu que la nacionalització de Bankia va posar en evidència la "perillosa" situació de la banca espanyola i la limitada capacitat del govern de Mariano Rajoy per apuntalar els bancs i evitar la fuga de capitals. Segons 'The New York Times', Rajoy no preveu un rescat a l'estil grec i estudia diverses opcions d'enginyeria financera per recapitalitzar la banca, per exemple fent servir els fons de rescat europeus per recapitalitzar directament els bancs o per comprar deute públic al mercat obert. Els "temors" d'un possible rescat d'Espanya posen a prova les reserves de la UE, diu l'article al titular.

stats