Economia 09/03/2012

Tècnics de la Comissió Europea viatgen a Madrid per controlar el dèficit

Els experts comunitaris analitzen les dades econòmiques d'Espanya per saber perquè el dèficit del 2011 va ser del 8,5% en comptes del 6% previst

Ara
1 min

BARCELONATècnics de la Comissió Europea han viatjat aquesta passada setmana a Madrid per tenir informació sobre els comptes públics i conèixer els motius de la desviació pressupostària del 2011.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'enviament de una "missió d'experts" és una "pràctica habitual i normal de la Comissió amb tots els països que estan en un procés de dèficit excessiu, que, en aquests moments, són la gran majoria", ha explicat el portaveu econòmic de la CE, Amadeu Altafaj.

Altafaj assegura que no es tracta de que la CE tingui dubtes, sinó que forma part de les visites regulars que es fan per intercanviar informacions. Però la Comissió va rebre amb irritació la decisió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de presentar un objectiu de dèficit pel 2012 del 5,8%, en comptes del 4,4% pactat anteriorment. Rajoy es va acollir al fet que al 2011 es va tancar amb un dèficit del 8,5%, en comptes del 6%.

stats