Economia 12/03/2012

De Guindos: "Alemanya valora positivament l'esforç que està fent Espanya per reduir el dèficit"

El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, explica als seus homòlegs europeus a la reunió de ministres d'Economia de l'eurozona, que ha començat a les cinc de la tarda, perquè Espanya ha flexibilitzat unilateralment l'objectiu de dèficit públic per a aquest any. De Guindos s'ha reunit prèviament amb el seu homòleg alemany, Wolfgang Schauble

Laia Forès
1 min

Brussel·lesAlemanya, motor econòmic i el país amb més pes polític a la Unió Europea, "entén" els esforços que està fent el govern espanyol per reduir el dèficit, segons ha assegurat el ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, després d'haver-se reunit amb el seu homòleg alemany, Wolfgang Schauble. Berlín "valora positivament l'esforç que està fent el govern amb les reformes i els ajustos aprovats", ha dit De Guindos a la sortida de la reunió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La trobada ha estat qualificada pel ministre espanyol com a "oberta" i "agradable". Espanya busca aliats entre el seus socis europeus perquè Brussel·les li permeti flexibilitzar oficialment l'objectiu de dèficit per al 2012 i evitar la sanció econòmica. El dèficit espanyol és el protagonista de la reunió de l'Eurogrup –ministres d'Economia dels països de la moneda– que ha començat a les cinc de la tarda. Els titulars d'Afers Econòmics esperen les explicacions de De Guindos sobre la decisió que ha pres el govern espanyol sense consultar Brussel·les de fixar la reducció de dèficit per a aquest any al 5,8% del PIB i no al 4,4% pactat amb la UE.

Fonts comunitàries apunten que els socis de l'euro demanaran a Espanya que detalli les retallades que farà no només aquest any sinó també el 2013 com a condició per suavitzar l'objectiu del 2012. Si Espanya es compromet a un full de ruta que acabi amb un dèficit del 3% el 2013, la UE podria flexibilitzar la seva posició. El ministre alemany de Finances ha descartat que Espanya sigui la futura Grècia. "Són dues situacions completament diferents", ha assegurat Schauble.

stats