ECONOMIA
Economia 05/03/2012

Rajoy: "No he de pactar amb la UE el dèficit, fem el que ens sembla lògic i raonable i serem avaluats a l'abril"

El president espanyol insisteix que Espanya "compleix i complirà" amb el dèficit tot i haver suavitzat els límits fixats per Brussel·les el 2012

Ara
2 min
Mariano Rajoy s'ha reunit amb el secretari general de l'OCDE a la Moncloa

MadridMariano Rajoy insisteix que Espanya "compleix i complirà" amb el dèficit marcat per la Unió Europea després que divendres el govern espanyol fixés l'objectiu de dèficit públic per al 2012 al 5,8% del PIB, per sobre del 4,4% establert per Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president espanyol ha evitat dir, però, si la decisió anunciada al final de la cimera de caps d'Estat i de Govern la coneixien la resta de líders europeus. "Hem actuat conforme a un pla preconcebut, estudiat, anunciat a l'opinió pública i que s'està complint", ha dit. "No cal que pacti amb la UE el dèficit. Aquest govern i el Congrés fa el que li sembla lògic i raonable i serem avaluats a l'abril. Allà parlarem amb la Comissió Europea i farem coses sensates i raonables", ha afegit en una compareixença a la Moncloa després de reunir-se amb el secretari general de l'OCDE, Ángel Gurría.

"No es pot interpretar com que un fa el que vol; un fa el que li sembla raonable, sobre la base que, si d'una cosa no sóc sospitós, és de no voler complir amb el dèficit", ha insistit.

"La decisió que vam prendre divendres és de sentit comú i compleix amb la recomanació del Consell Europeu de reduir una mitjana anual de l'1,5% el dèficit públic". "És el que farem: reduirem el dèficit estructural un 3,9% en dos anys", ha conclòs.

El govern espanyol presentarà el mes d'abril a la UE el seu pla d'estabilitat, un cop elaborats els pressupostos. D'acord amb aquests pressupostos, Brussel·les avaluarà les retallades del govern espanyol. Rajoy defensa que Espanya complirà el 2013 amb el 3% de dèficit, fixat en el Pacte d'Estabilitat, i en això s'aferra per dir que està complint amb les directrius europees.

stats