CRISI DEL DEUTE
Economia 25/06/2012

Brussel·les rep la carta del govern espanyol que demana el rescat bancari

La sol·licitud formal ha arribat a mans europees, tal com va anunciar el ministre De Guindos divendres. El proper pas és l'avaluació de la banca i la negociació de les condicions del crèdit

Ara
1 min

BarcelonaBrussel·les ja ha rebut la carta formal en què el govern espanyol sol·licita el rescat bancari europeu, un pas necessari per passar a negociar les condicions del crèdit i poder tenir enllestida la negociació el 9 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha fet arribar el document al responsable de l'Eurogrup, Jean Paul Juncker. El document aposta perquè les auditories independents, que xifren en 62.000 milions el rescat necessari, es prenguin com a "punt de partida". També es demana tenir en compte l'informe de l'FMI, que xifrava l'ajuda necessària per sobre dels 40.000 milions.

L'acord amb l'Eurogrup per netejar el sistema financer espanyol, però, té un marge de fins a 100.000 milions d'euros. Segons ha defensat sempre el govern espanyol es tracta d'una xifra que inclou un marge de seguretat ampli per allunyar les pressions dels mercats sobre Espanya.

Segons detalla la carta del ministeri d'Economia, la sol·licitud "d'assistència financera" ha de ser "per un import suficient com per cobrir les necessitats de capital més un marge de seguretat addicional fins a un màxim de 100.000 milions".

Amb el document s'activarà la negociació del rescat immediatament. El proper pas passa per una avaluació de la 'troica' europea de tot el sistema financer i la negociació amb el govern espanyol de les condicions que s'imposaran als bancs que rebin aquesta injecció a través del Fons de Reestructuració i Ordenació de la Banca.

stats