ENERGIA
Economia 14/06/2012

La demanda de cru es ressenteix de la crisi de l'eurozona

La crisi de l'eurozona serà avui protagonista de la trobada de membres de l'Organització de Països Productors de Petroli, que ha de decidir la producció –i, per tant, el preu– del pròxims mesos

Ignasi Pujol
1 min
SOSTRE DE PRODUCCIÓ 
 Els països de l'OPEP es van fixar un límit de 30 milions de barrils diaris.

BarcelonaEls efectes de la crisi de l'eurozona es deixen sentir més enllà del Vell Continent. L'Agència Internacional de l'Energia (AIE) va rebaixar aquest dimecres les seves previsions sobre la demanda global de petroli per a aquest any amb motiu de l'agreujament de la crisi a la zona euro i per l'alentiment de l'economia xinesa. El preu del petroli està en el seu nivell més baix dels darrers vuit mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'AIE va assenyalar que el consum de cru aquest any serà de 89,9 milions de barrils diaris (mbd), 60.000 menys dels que calculava al maig. Això significaria un increment de la demanda limitat al 0,9% respecte del 2011, a causa d'un creixement econòmic mundial que situa aquest exercici en el 3,5%.

La crisi de l'euro serà una de les protagonistes de la reunió que celebrarà aquest dijous a Viena l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), considerada clau per a l'evolució dels preus del cru en els pròxims mesos. Aquesta trobada, la primera del grup de dotze països (Veneçuela, Aràbia Saudita, Iran, Iraq, Kuwait, Unió d'Emirats Àrabs, Líbia, Nigèria, Qatar, Algèria, Angola i Equador) del 2012, haurà d'establir el nivell de l'oferta conjunta de petroli per als pròxims mesos, després que en l'última cita, al desembre, es fixés una quota de 30 milions de barrils diaris.

Podeu llegir la notícia completa a l'Ara Premium.

stats