RENDA VARIABLE
Economia 19/09/2011

La manca d'acord per desbloquejar l'ajuda a Grècia torna ensorrar les borses europees

La majoria de selectius registren pèrdues del 2%, empesos a la baixa pels valors bancaris, que reaccionen a l'anunci d'aquest cap de setmana que necessitaran encara més capital

Redacció
1 min
Els principals mercats europeus perden valor a mitja sessió / EFE

BarcelonaCap de setmana de reunions a Europa, dilluns de pèrdues importants a les borses. Els mercats europeus reaccionen amb caigudes a la manca d'acord per desbloquejar les ajudes a Grècia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els índexs de Frankfurt i París són els que més perden, amb retrocessos que voregen el 3%. Els bancs alemanys i francesos són precisament els més exposats al deute sobirà de Grècia. En el cas dels selectius espanyol i italià, les pèrdues són menors, del 2% en el cas de l'Íbex i l'1% en el del FTSE MIB de Milà.

El centre d'atenció és, de nou, a Grècia, on el govern mantindrà aquesta tarda una conferència telefònica amb els membres de la troica (FMI, BCE i UE), que supervisen l'avanç de les retallades del país per alliberar un nou tram del rescat, de 8.000 milions d'euros, essencial perquè el país pugui seguir pagant nòmines i pensions.

L'altre punt calent de la jornada és a la banca, que cada vegada sembla més que necessitarà una nova ronda de recapitalització per la seva exposició als països europeus amb més problemes de creixement i de desequilibris pressupostaris. Les necessitats de capital de la banca europea s'estimen en 200.000 milions d'euros, segons les estimacions de l'FMI.

stats