Economia 08/12/2011

Les borses reben amb descensos l'anunci del BCE de no comprar deute públic

L'Íbex-35 baixa un 2,12 després de l'anunci de Mario Draghi, que ha assegurat que el BCE no comprarà deute sobirà als estats de l'euro

Efe
1 min

Brussel·lesEl Banc Central Europeu ha assegurat que l'entitat monetària no comprarà massivament deute sobirà.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A la roda de premsa després de la reunió del consell de govern del BCE, el president del BCE, Mario Draghi, ha rebutjat que l'entitat monetària estigui disposada a comprar quantitats més grans de deute sobirà a canvi d'un acord fiscal dels països de la zona del euro a la cimera que comença dijous a Brussel·les.

Les borses han rebut els anuncis del BCE amb un descens. L'indicador espanyol, l'Íbex-35, ha rebut l'anunci amb una davallada de 2,12 punts, mentre que la Borsa de Milà s'ha deixat un 4,29%, la de París un 2,53, la de Frankfurt un 2,01 i la de Londres un 1,14.

Després d'aquesta declaració de Draghi, l'euro s'ha vist arrossegat fins als 1,33 dòlars.

De la seva primera intervenció al Parlament Europeu, la setmana passada, s'havia interpretat que Draghi deixava la porta oberta a noves intervencions més agressives del BCE en el mercat secundari de deute sobirà si els governs apliquen mesures per aconseguir una integritat fiscal més gran.

El BCE no té intenció de passar per alt l'article 136 del Tractat de la Unió Europea (UE), que prohibeix al BCE finançar estats endeutats, ha dit Draghi.

stats