DEUTE
Economia 22/06/2012

La prima de risc torna a nivells previs al rescat

La cimera de Roma ha fet caure l'interès dels bons espanyols a 10 anys al 6,36%, amb la prima de risc en 478 punts bàsics

Efe
1 min

BarcelonaLa prima de risc espanyola ha caigut en picat just després de fer-se públiques les conclusions de la cimera a Roma entre Merkel, Hollande, Monti i Rajoy. El pla de creixement que han anunciat els caps d'estat de les quatre principals economies de l'eurozona ha fet baixar la prima de risc fins als 478 punts bàsics, 30 menys que a l'obertura de la jornada i a uns nivells als que no arribava des d'abans del rescat a la banca espanyola, anunciat el passat 9 de juny.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La davallada s'ha produït després que la prima de risc comencés l'última sessió de la setmana pràcticament estancada just després que es coneguessin les dades sobre les necessitats de capital de la banca espanyola.

L'interès que paga Espanya pel seu deute a 10 anys ha baixat del 6,6% en què ha començat la jornada fins a situar-se en un 6,36%.

L'Íbex 35 ha registrat números verds des de primera hora, animat per les auditories a la banca. El selectiu espanyol ha acabat pujant un 1,58% i ha tancat en els 6.876 punts, impulsat pels guanys de la banca. El sector financer ha protagonitzat els valors que més han pujat de l'Íbex, amb el Banco Popular pujant un 10,42%, Sabadell un 8,52%, Bankinter un 7,36%, Bankia un 4,88% i Caixabank un 4,50%.

El valors que han registrat pèrdues han estat Técnicas reunidas, que ha perdut un 4,45%, International Airlines Group amb un 2,51% i ArcelorMittal amb un 1,66%

Les principals borses europees, al contrari que l'espanyola, han registrat pèrdues, liderades per Frankfurt, que ha baixat un 1,3%, Paris un 0,7%, Milà un 0,7% i Londres un 1%.

stats