ECONOMIA
Economia 15/09/2012

Quatre detinguts del 15M per negar-se a identificar-se en la manifestació

El govern xifra en 65.000 el número de manifestants

Ara / Efe
1 min

MadridLa Brigada Provincial d'Informació ha detingut aquest matí a la Plaça de l'Argenteria de Martínez de Madrid a quatre participants lligats al Bloc Crític del 15M que s'han negat a facilitar la seva identificació a l'inici de la marxa, pel que han estat acusats de resistència a l'autoritat. A més, segons ha explicat a Efe la delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, s'ha produït durant la manifestació un incident "menor" prop del carrer Gènova, on un grup de manifestants, que han estat identificats, han intentat tallar el pas en un tram.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons les dades facilitades per la delegada del Govern, la participació en la manifestació central d'aquest matí ha oscil·lat entre els 50.000 i els 65.000 manifestants, aquesta última xifra en el moment de més afluència, entre les 12.30 i les 13.30 hores.

El govern menysté la xifra de manifestants

Sobre la dada d'afluència, Cifuentes ha subratllat que l'assistència a la marxa ha estat "molt per sota" de les previsions que els organitzadors havien facilitat a les reunions prèvies, ja que aquests havien xifrat en un milió els assistents, quan aquest matí han reunit 65.000 persones "en el millor dels casos", ha dit. Cifuentes s'ha queixat que aquesta previsió dels organitzadors hagi motivat un dispositiu de seguretat i transport més gran del que realment ha estat necessari i "que ha afectat la mobilitat" i ha suposat "talls de trànsit".

Finalment, la delegada del Govern ha valorat de manera positiva el transcurs de les reivindicacions centrals de la jornada, ja que la manifestació s'ha desenvolupat "sense pràcticament incidents", a excepció dels quatre detinguts i els identificats.

stats