Crisi del deute
Economia 08/08/2011

Wall Street s'enfonsa un 5,55%

El Dow Jones baixa dels 11.000 punts després d'un discurs de Barack Obama que no ha frenat la caiguda

Redacció
1 min
Obama, aquesta tarda a la Casa Blanca / AFP

Washington p { margin-bottom: 0.21cm; }

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El discurs d'aquest vespre del president dels Estats Units, Barack Obama, no atura la baixada de les borses. Obama ha volgut calmar l'economia amb un discurs en què ha posat de relleu els valors del país. Segons el president dels Estats Units, els problemes als quals s'enfronta el país nord-americà són “resolubles” i ha destacat que “el problema no és el nostre crèdit, el repte es atacar al nostre dèficit a llarg termini”.

“Sempre hi haurà factors econòmics que no podrem controlar. Diguin el que diguin algunes agencies de qualificació, sempre serem un país de triple A” ha dit el mandatari en referència a la rebaixa de la nota de solvència d'Estats Units duta a terme per Standard & Poor's aquest cap de setmana.

El president nord-americà, ha recordat que els dos partits treballen per aconseguir l'equilibri econòmic, però ha criticat les poques ganes per millorar la situació mostrades pel congressistes. “No és que no hi hagi idees polítiques, el problema és que no hi ha una voluntat política. És això el que cal canviar", ha dit.

Un altre dels assumptes que Obama ha destacat és la por existent als Estats Units sobre els llocs de treball i el ritme de recuperació de l'economia. Ha afegit que “si aconseguim fer front al deute permetrem que creixi l'economia”.

Finalment, el president dels Estats Units ha destacat que l'acord que va assolir el congrés americà la setmana passada que “permetrà reduir un 1 bilió d'euros el dèficit”.

stats