ECONOMIA
Economia 03/08/2011

L'Íbex torna a tancar a la baixa i se situa al nivell més baix en 14 mesos

La borsa espanyola ha viscut una jornada de màxima volatilitat. El selectiu espanyol ha caigut un 0,85%. Tot i que ha salvat els 9.000 punts, es troba en el nivell més baix des de juny de l'any passat. La prima de risc ha tancat lleugerament per sota d'ahir, en 383 punts

Redacció
2 min

BarcelonaAquest matí l'Íbex 35 era l'únic que desafiava les baixades que patien tots els índexs europeus. El selectiu espanyol remuntava, empès pels tres valors amb més pes (Telefónica, Santander i BBVA), amb pujades properes al 2%. No obstant, l'obertura en negatiu de les borses als Estats Units ha capgirat de nou l'evolució de l'Íbex. Al tancament s'ha deixat un 0,85%, unes pèrdues que tot just li permeten mantenir el nivell dels 9.000 punts, el més baix des de juny de l'any passat. El selectiu espanyol ha tancat en 9.037 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A la resta de mercats europeus, els números vermells han dominat des de bon matí. El més perjudicat ha estat el DAX alemany, amb retrocessos del 2,3%. Les pèrdues també han estat significatives a Milà, on el FTSE MIB ha caigut un 1,5%, i a França, on el CAC 40 s'ha deixat un 1,9%. Al Regne Unit, el FTSE 100 ha cedit al tancament un 0,97%.

On sí que hi ha hagut certa treva és al mercat de deute espanyol, a l'espera que demà el Tresor col·loqui 3.500 milions d'euros en bons a tres i quatre anys. La prima de risc ha arribat aquest dimecres a un altre rècord des de la creació de l'euro, i marcava els 407 punts bàsics uns minuts abans de l'obertura de la sessió a la borsa, tensada altre cop pels dubtes dels mercats sobre les economies nord-americana i europea. Poc després, però, els inversors han mitigat el càstig sobre les finances espanyoles, i la prima de risc ha començat a caure. Al tancament del mercat s'ha situat en els 383 punts, quatre menys que ahir.

Demà també coneixerem la decisió del Banc Central Europeu (BCE) sobre política monetària. Els experts donen per fet que el regulador que presideix Jean Claude Trichet no apugi els tipus d'interès donades les turbulències que viuen els mercats i la debilitat del creixement a la zona euro.

stats