Economia 30/11/2010

Salgado diu que l'especulació redueix l'efecte del rescat d'Irlanda

La vicepresidenta admet que el rescat d'Irlanda no és suficient per transmetre confiança

Efe
1 min
Elena Salgado, avui a Girona

BarcelonaLa vicepresidenta segona i ministra d'Economia, Elena Salgado, ha apuntat a la introducció de clàusules d'acció col·lectiva i a les accions especulatives com les dues causes de la reducció de l'efecte del rescat d'Irlanda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les clàusules d'acció col·lectiva obliguen a les forquilles de bons minoritaris a acceptar qualsevol terme de reestructuració de deute amb les forquilles de bons majoritaris, accelerant qualsevol rescat en cas de fallida d'un país i que les economies puguin recuperar-se més ràpidament d'una crisi.

Amb Espanya encara afectada per tensions en els mercats després de la intervenció irlandesa, Salgado admet que el rescat d'Irlanda no ha estat suficient.

S'ha referit com causes de l'activitat especulativa especialment a "la incertesa dels inversors a llarg termini sobre l'abast de les noves clàusules d'acció col·lectiva", és a dir, durant quant temps tindran validesa.

El diferencial entre el bon espanyol adeu anys i l'alemany, el que es coneix com a prima de risc país, repunta i superava a les 14.05 hores els 290 punts bàsics, encara per sota del màxim assolit a mig matí, quan ha arribat als 300 punts.

Les declaracions de la responsable de l'economia espanyola, que participa avui a Girona en una reunió de la Confederació Espanyola de Directius i Executius (CEDE), arriben després que els ministres de Finances de la zona de l'euro hagin arribat a un acord sobre la com involucrar al sector privat en les resolucions de les crisis.

Per una altra banda, el secretari d'Estat d'Economia, José Manuel Campa, ha assegurat avui que la crisi del deute sobirà que està patint Espanya en els darrers dies s'explica per "fluctuacions de curt termini".

stats