Economia 22/08/2012

Les dificultats de Grècia i la reforma energètica fan tornar els dubtes als mercats

L'Íbex-35 cau un 2,70% i la prima de risc remunta fins als 482 punts bàsics després que el primer ministre grec demani temps als seus socis europeus

Ara
1 min

BarcelonaEls mercats han trencat amb la ratxa optimista que havia caracteritzat les darreres setmanes i han tornat als números vermells. Les paraules del primer ministre grec, Andonis Samaràs, demanant als seus socis europeus temps per treure profit de les reformes fetes abans d'haver de fer-ne de noves, ha sigut el senyal que ha despertat els dubtes dels inversors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La prima de risc ha recuperat els 482 punts bàsics, després de tancar ahir en els 465 punts, amb l'interès sobre el bo espanyol en el mercat secundari pujant fins al 6,28%.

La borsa també ha patit la fugida d'inversors i l'Íbex-35 ha perdut un 2,70%, i ha caigut fins als 7.340 punts. Els motius, però, han sigut els dubtes sobre com acabarà la reforma energètica que prepara el govern de Rajoy, dubtes que han arrossegat les principals empreses energètiques a registrar pèrdues.

Els valors que han liderat la caiguda del selectiu espanyol han sigut Acciona, que ha perdut un 6,57%, Abengoa, amb una caiguda del 6,03%, i Repsol, que ha perdut un 5,25%.

A la part alta s'ha situat Red Eléctrica, que ha guanyat un 1,31%, OHL, amb un 0,66%, i Enagás, amb un 0,30%.

La resta de borses europees s'han sumat als números vermells, amb Frankfurt caient un 1,01%, París un 1,47%, Milà un 1,10% i Londres un 1,42%.

stats