BORSA
Economia 10/12/2012

La dimissió de Monti dispara la prima de risc espanyola i fa retrocedir l'Íbex-35

El diferencial espanyol s'ha enfilat fins als 425 punts, 9 més que en el tancament de la sessió de divendres

Lluís Goñalons / EFE
1 min
Rajoy es resisteix al rescat perquè "no és imprescindible"

MadridLa prima de risc espanyola s'ha enfilat aquest dilluns fins als 425 punts bàsics, 9 més que en tancar la sessió divendres, afectada per la compromesa situació que suposa per a la zona de l'euro l'anunci, per sorpresa, de la dimissió del president del govern italià, Mario Monti.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El diferencial entre el bo espanyol a deu anys i l'alemany del mateix termini, que permet mesurar el risc del país, s'ha eixamplat després que el rendiment del bo espanyol ha pujat al 5,56% i el del bo germànic s'ha reduït a l'1,30%.

La incertesa sobre el futur polític i econòmic d'Itàlia s'estén a tota la zona de l'euro en uns dies crucials en què els líders europeus han d'aconseguir un acord sobre la unió bancària.

La prima de risc italiana també s'ha enfilat aquest dilluns, fins als 351 punts bàsics, 29 més que divendres, mentre que la de Grècia, tot i la remuntada inicial del seu diferencial, finalment ha caigut 65 punts, fins als 1.250.

Pel que fa als mercats borsaris, tots han rebut l'impacte de la dimissió de Monti amb pèrdues en un primer moment, però alguns selectius s'han recuperat del cop durant la jornada. Finalment, l'índex Euro Stoxx ha caigut un 0,21%; París ha pujat un 0,18%; Londres ha crescut un 0,12%; Milà ha precipitat un 2,20%, i Frankfurt ha perdut un 0,17%.

L'Íbex-35 també ha caigut un 0,56%

Els valors que han configurat el rànquing de pujades de l'indicador de referència espanyol han estat Banco Popular, que ha crescut un 2,36%; Amadeus Holding, un 2,33% i Abengoa, un 2,04%.

D'altra banda, els valors que han liderat la part baixa de la taula han estat tres bancs: Bankia, un 2,67%; CaixaBank, un 1,96% i Santander, un 1,74%.

stats