CRISI DEL DEUTE
Economia 03/10/2011

Un diputat alemany avisa que s'haurà de perdonar a Grècia la meitat del deute

Michael Fuchs, destacat diputat conservador del partit de la cancellera Merkel, defensa que és l'única via per salvar un país que està en fallida

Reuters
1 min

BerlínEl diputat alemany Michael Fuchs, destacat membre del partit de la cancellera Angela Merkel, ha advertit aquest dilluns que la condonació de la meitat del deute grec pot ser l'única solució per salvar el país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista al diari Rheinische Post, Fuchs ha dit que Grècia és un país "fallit" malgrat totes les injeccions financeres que ha rebut de la Unió Europea.

Segons el diputat conservador, no hi ha altre remei que acceptar que s'haurà de perdonar als grecs "almenys el 50% dels seus deutes".

Les declaracions arriben després que ahir Grècia anunciés que no podrà complir els objectius de dèficit marcats per Europa ni aquest any ni el proper. Els nous càlculs de l'executiu hel·lè passen per tancar l'any amb un 8,5% de dèficit en lloc del 7,6% fixat per la UE i l'FMI. L'any passat, el dèficit grec va arribar al 10,5% del PIB.

Mesures per acabar de convèncer Europa

El govern de Papandreu va prémer ahir l'accelerador de les reformes aprovant mesures d'austeritat per valor de 6.000 milions i afirmant que la retallada del sector públic serà "immediata".

Aquesta retallada suposarà enviar a casa 30.000 funcionaris durant un any a l'espera de ser recontractats o bé acomiadats del tot passat aquest període. L'estalvi de la mesura serà de 300 milions d'euros.

L'estalvi addicional aprovat ahir coincideix amb la recta final de les negociacions amb l'anomenada troica (formada per representants del Banc Central Europeu, el Fons Monetari Internacional i la Comissió Europea). Aquests supervisors internacionals són a Grècia per redactar l'informe que permeti desbloquejar el proper tram d'ajudes de 8.000 milions.

stats