Economia 15/03/2012

Els directius de les caixes només cobraran variables si tornen les ajudes públiques

El ministre De Guindos ho ha anunciat al Senat. També preveu més anuncis de fusions de bancs en les pròximes setmanes

1 min

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha explicat avui que les entitats que van rebre préstecs del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) no podran pagar variables als seus directius fins al 2015 i només si han tornat aleshores les ajudes públiques rebudes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fins ara, se sabia que els directius de les entitats amb préstecs, com Bankia, Banca Cívica o el grup BMN, no podrien cobrar variables fins d'aquí a tres anys però aquesta retribució estaria condicionada al compliment d'objectius. Avui, De Guindos ha afegit, en la seva compareixença al Senat, una nova condició: haver tornat les ajudes.

D'altra banda, el ministre ha pronosticat que tindran lloc “més operacions” de fusions d'entitats financeres en les pròximes setmanes. Ha dit que la reforma financera aprovada pel govern espanyol ja està provocant els primers moviments al sector en referència als casos de Ibercaja i Caja 3 que han acordat iniciar un procés de fusió i de CaixaBank que ha manifestat el seu interès per adquirir Banca Cívica.

stats