ECONOMIA
Economia 06/04/2011

El director d'Unnim creu que se'ls està “forçant a regalar les caixes”

Jordi Mestre opina que hi ha “algunes mans importants” a qui interessa la desaparició de les caixes i apunta que les exigències del mercat financer espanyol “no s'exigeixen enlloc més”

Redacció
2 min
Jordi Mestre, director general d'Unnim

Barcelona“Se'ns està forçant a regalar les caixes”. Així de dur s'ha expressat Jordi Mestre, director general d'Unnim, en una entrevista a TV3. Segons el director de l'entitat que agrupa les antigues caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu, “hi ha algunes mans importants que tenen un interès important a fer desaparèixer les caixes” perquè “la gran banca ha vist com li esgarrapaven el nínxol de mercat”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El director general d'Unnim ha criticat durament els diversos canvis de normatives que ha emprès el govern espanyol i el Banc d'Espanya. “El que s'exigeix aquí, no s'exigeix enlloc més”, ha dit Mestre, que ha lamentat que hi hagi certa “discriminació” de les caixes respecte als bancs, perquè se les obliga a tenir un 10% de capital nucli abans del 30 de setembre. En el cas d'Unnim, aquesta recapitalització es xifra en poc més de 500 milions d'euros, que l'entitat ha d'aconseguir de fons externs. Però “aconseguir capital en el context actual és realment difícil”, ha admès Mestre.

Per poder complir amb les xifres que es demanen des de Madrid, doncs, el següent pas per a les caixes és “inevitablement”, segons Mestre, la reconversió en un banc. De moment, però, es tracta principalment d'un “canvi de vestit”, tal com ha explicat el director general d'Unnim, que ha recordat que cap caixa ha quedat absorbida per un banc fins ara, sinó que han creat noves entitats. Aquest és el futur d'Unnim, d'acord amb les paraules del seu cap visible, ja que els directius de l'entitat estan estudiant fusions amb altres actors del sistema financer, entre els quals Mestre ha descartat La Caixa i CatalunyaCaixa, perquè són competència directa. Malgrat mostrar-se optimista envers el futur, Mestre ha predit que “lamentablement, a finals del 2011 no quedarà cap caixa d'estalvis al país”.

stats