Economia 18/07/2012

La prima de risc tanca en un nou rècord històric

El diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys tanca en els 576 punts després que el ministre Montoro adverteixi que poden faltar diners per pagar les nòmines

Ara
2 min

BarcelonaLa prima de risc ha arribat a un nou rècord històric en tancar en 576 punts bàsics –tot i haver assolit valors superiors al llarg d'un dia, mai havia tancat per sobre dels 575–, amb l'interès sobre el bo espanyol a 10 anys en el 6,97%. Les paraules del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, aquest dimecres al matí al Congrés advertint que "no hi ha diners" per pagar els sous dels funcionaris si no augmenta la recaptació han servit per accentuar la desconfiança dels mercats vers el risc espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

També hi han influït les declaracions de la cancellera alemanya, Angela Merkel, que ha assegurat que no està "en condicions" de garantir el futur de l'euro. Alemanya, per la seva banda, ha resultat beneficiada de la creixent tensió dels mercats que, com de costum, s'han refugiat en el bo alemany a 10 anys, que ha vist caure la seva rendibilitat fins a l'1,20%.

Quant a la borsa, el selectiu espanyol, l'Íbex-35, ha arrencat el dia amb pujades per després cedir i passar-se gran part de la jornada en negatiu. Finalment ha tancat amb un increment del 0,50% i s'ha situat en els 6.591 punts.

El valor que més ha guanyat ha estat Bankia, que després de diverses jornades amb fortes caigudes, avui ha guanyat un espectacular 14,37%. A certa distància l'han seguit Indra, que ha guanyat un 5,58%, i Dia, amb un 2,37%. Els valors que han tancat en negatiu els ha encapçalat Red Eléctrica, que ha perdut un 2,84%. Darrere seu s'hi ha situat el Sabadell, que ha perdut un 2,25%, i Gamesa, perdent un 1,82%.

La resta de borses europees han viscut una jornada de guanys, amb Frankfurt pujant un 1,5%, París un 1,7%, Milà un 0,4% i Londres un 0,9%.

stats