CRISI DEL DEUTE
Economia 16/06/2011

Es disparen les alarmes del deute espanyol

La prima de risc, és a dir, el sobrecost que paga l'Estat per emetre deute, s'ha disparat i s'acosta als seus màxims històrics, contagiada per la crisi a Grècia

Redacció
1 min

BarcelonaL'estat de les finances gregues ha tornat a traspassar fronteres i amenaça les economies dels altres països rescatats i també l'espanyola. Grècia no pot pagar el seu deute i els països de la Unió Europea no aconsegueixen acostar posicions per tancar un segon rescat de l'estat hel·lènic. Aquesta situació ha tornat a disparar la pressió sobre les finances d'economies com l'espanyola. La prima de risc del país, és a dir, la major rendibilitat que ha de pagar Espanya per finançar-se, s'ha disparat fins a superar els 280 punts, prop dels seus màxims històrics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La situació s'ha agreujat un cop s'ha conegut que en la subhasta d'obligacions que ha dut a terme el Tresor només s'han col·locat 2.800 milions d'euros en obligacions a vuit i quinze anys. Aquesta xifra se situa en la part baixa de les intencions del Tresor, que pretenia col·locar deute per valor d'entre 2.500 i 3.500 milions d'euros.

stats