Economia 18/07/2012

La gran distribució pressiona el govern espanyol perquè liberalitzi encara més els horaris

Les patronals de centres comercials i supermercats reclamen que es pugui obrir 16 diumenges, sense marge per a les autonomies per reduir-ho a 10

D.s.u.
1 min

Mentre el petit comerç segueix en peu de guerra contra la liberalització comercial que va aprovar definitivament el govern espanyol aquest dissabte, les patronals dels centres comercials i dels supermercats pressionen per aconseguir una major liberalització i perquè l'executiu suprimeixi per complet la competència autonòmica per rebaixar a 10 el nombre de diumenges comercials.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En concret, les patronals ANGED, ACES i AECC han emès un comunicat en què reclamen que s'estableixi un calendari únic estatal amb 16 dies d'obertura que coincideixin amb els de més interès comercial. Això contrasta amb la normativa actual, que permet a les autonomies elaborar els seus propis calendaris i rebaixar els diumenges comercials a 10 (8 abans de la liberalització).

La gran distribució considera que amb la situació econòmica actual es necessiten "mesures de xoc" i que la creació d'un calendari únic i l'obertura de 16 diumenges seria "un estímul per al consum".

La demanda de la gran distribució coincideix amb la presentació d'un estudi de l'escola de negocis Esade que posa de manifest que un 67,4% dels comerciants barcelonins són contraris a la liberalització horària que proposa el govern espanyol.

A més, les patronals del petit comerç es reuneixen aquest dimecres a la tarda amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, per expressar-li el rebuig a la mesura espanyola i demanar a la Generalitat que interposi recurs d'inconstitucionalitat.

stats