ECONOMIA
Economia 03/02/2011

L'economia catalana creix un 0,2% el darrer trimestre de 2010

La segona meitat de l'any va ser millor del que es preveia. La indústria va ser el principal motor de la remuntada, mentre la construcció va seguir caient.

Elena Freixa
1 min

BarcelonaL'economia catalana avança en la recuperació i va créixer un 0,2% durant l'últim trimestre de 2010, segons ha avançat avui el departament d'Economia i Coneixement del Govern. Si es comparen els resultats amb el mateix període de 2009, la millora de l'economia va ser del 0,8%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La segona meitat de l'any va ser més positiva del que es preveia, tot i que el creixement encara és feble. La variació del PIB de 2010, en mitjana anual, va presentar una variació encara negativa, del 0,2%, tot i que millor que el previst.

La indústria, malgrat que encara no crea llocs de treball, va ser el principal motor econòmic de la recuperació catalana. Va créixer un 2,5% en termes interanuals i va aportar 0,4 punts percentuals al creixement del PIB.

El serveis, amb un turisme més dinàmic i una tònica de consum interior que millora, van créixer un 1,3% l'any passat i van contribuir al PIB amb 0,9 punts.

A l'altre extrem de la balança hi ha encara la construcció, una activitat que va caure un 4,5% durant l'any passat i que va continuar seguint llocs de treball. El motiu va ser l'aturada de inversions públiques –derivada de les mesures d'austeritat de les administracions– que es va afegir el 2010 a la paràlisi de l'activitat residencial.

L'agricultura va créixer un 0,8% l'any passat, amb millores en la producció de cereals, fruites i de la producció ramadera.

stats