Economia 13/01/2011

Els sindicats descarten convocar aquest mes una vaga general

Toxo assegura que encara no s'ha fixat una nova reunió per negociar la reforma de les pensions

Redacció
1 min

BarcelonaEls secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, han assegurat avui en una entrevista a Catalunya Ràdio que "al gener no hi haurà una vaga general perquè hi ha una expectativa de negociació en el sentit que les parts han entès que es podia elevar la mirada, ampliar el període de matèries a revisar i no parlar del retard obligatori en l'edat de la jubilació". Toxo ha afegit que "el mateix Zapatero ha introduït factors de flexibilitat", tot i que ha reconegut que no hi estan plenament d'acord.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Méndez ha dit que partint de l'existència de "problemes molt seriosos que separen el govern espanyol i els sindicats, com pot ser la reforma laboral i les seves conseqüències, que ja podem afirmat que ha fracassat, o les posicions tant diferents pel que fa a les pensions", la voluntat dels sindicats és dur a terme un "pacte ampli", i per això ha dit que han "aparcat la tensió, la confrontació", i consideren que el govern espanyol "ho ha de saber aprofitar".

Toxo ha destacat la importància que pot tenir incorporar a les reunions a la CEOE, i específicament a Joan Rosell que confia en que "donarà estabilitat a una situació inestable de crisi a la cúpula empresarial". També ha demanat als grups parlamentaris que s'hi sumin i participin en la "reconstrucció" del Pacte de Toledo. El secretari general de CCOO ha exposat que tot i les reformes en marxa "la reforma més necessària és la que faciliti que el crèdit torni a les famílies i petites empreses".

stats