BANCA
Economia 15/07/2011

Salgado: "El resultat de les proves d'estrès és excel·lent"

Redacció
1 min

BarcelonaLa ministra d'Economia, Elena Salgado, ha assegurat que "el resultat de les proves d'estrès és excel·lent". Malgrat que cinc dels vuit bancs que han suspès aquestes proves són espanyols, Salgado s'ha mostrat molt satisfeta durant la roda de premsa en què ha valorat les proves de l'Autoritat Bancària Europea (EBA). Espanya era l'únic país que ha presentat totes les seves entitats financeres a les proves.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el criteri de l'EBA, cinc bancs espanyols (Unnim, CatalunyaCaixa, Banco Pastor, CAM i Caja3) han suspès les proves, però seguint els criteris del Banc d'Espanya, totes elles haurien passat l'examen. És per això que tant Salgado com Miguel Ángel Fernández Ordóñez, governador del Banc d'Espanya, han assegurat que cap entitat financera necessitarà més capital.

Les proves d'estrès han demostrat "la conveniència i la pertinència" de les reformes executades pel govern espanyol. Zapatero va apujar per a la banca espanyola el llistó mínim de capital que exigia la UE amb l'objectiu de demostrar la solvència de les entitats financeres de l'Estat. Aquesta decisió s'ha revelat ara com a "correcta", segons Salgado. En la seva opinió, sense aquesta mesura la salut de les entitats financeres seria pitjor de la que és actualment.

stats