CRISI
Economia 22/06/2012

L'economia catalana confirma la recessió en caure un 0,5% al primer trimestre de l'any

Les dades publicades per l'Idescat demostren que Catalunya està en recessió i que la situació podria ser més greu si no fos per l'impuls de les exportacions

Ara
1 min

BarcelonaL'economia catalana va registrar un descens del 0,5% en el primer trimestre de l'any, segons dades publicades avui per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Les dades confirmen que Catalunya està en recessió, ja que el PIB ja havia retrocedit un -0,1% en el darrer trimestre de 2011. Una economia està en recessió quan acumula dos trimestres consecutius de caiguda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La caiguda de l'economia catalana va ser lleugerament superior a la de l'espanyola, que al primer trimestre de l'any va baixar un 0,4%.

Com és habitual des de l'inici de la crisi, les exportacions han estat un dels pocs components que han mostrat un bon comportament (van augmentar un 4,9%) i, gràcies a això, la caiguda de l'economia no ha estat més pronunciada, segons ha afirmat el Departament d'Economia en una nota. En canvi, la demanda interna cau sense aturador: el consum de les administracions públiques va baixar un -5,8% al primer trimestre mentre que el consum de les famílies ho feia un -1,1% i la formació bruta de capital un -8,6%.

stats