ECONOMIA
Economia 27/10/2011

El Cercle Català de Negocis reclama a la Generalitat que actuï per acabar amb el dèficit fiscal

L'entitat celebra que el Govern hagi fet públiques les xifres. Diu que arrosseguen Catalunya "a la decadència"

Ara
1 min

BarcelonaEl Cercle Català de Negocis (CCN) celebra que la Generalitat hagi fet públiques les xifres del dèficit fiscal català i li reclama que prengui mesures "per acabar amb aquesta situació". Segons assegura l'entitat en un comunicat, "el temps ha donat la raó al Cercle Català de Negocis, que des de fa dos anys denuncia sistemàticament l'espoli fiscal al qual està sotmesa Catalunya i que la fa econòmicament inviable".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El CCN considera "totalment inassumible i insostenible" acatar un dèficit estructural de més de 16.000 milions d'euros "i no fer res per evitar-ho i que no es faci res per aturar aquesta sagnia econòmica".

"Aquestes xifres les hem denunciat des del CCN a través de conferències que ens sol·liciten els municipis, associacions cíviques i organitzacions diverses", explica la nota. "A les conferències detallem des d'una perspectiva econòmica per què la situació de Catalunya és inviable econòmicament, ja que Espanya arrossega Catalunya a la decadència i l'única sortida és un estat propi".

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va xifrar aquest dimecres el dèficit fiscal de Catalunya el 2009 entorn a 17.000 milions d'euros, un 8,4% del PIB, una dècima més que el calculat el 2005, tot i el model de finançament del conseller Antoni Castells.

stats