ECONOMIA
Economia 12/01/2012

Draghi veu senyals d'estabilització a la zona euro i manté els tipus d'interès a l'1%

El BCE elogia les reformes d'Espanya els darrers mesos i veu progressos "extraordinaris" en la bona direcció per frenar els efectes de la crisi del deute

Ara
1 min
FOCUS D'INESTABILITAT Itàlia va entrar ahir en una zona d'alt risc, amb una prima de risc superior als 500 punts i uns interessos de més del 7% pel seu deute a deu anys. Això va obligar la intervenció de Mario Draghi, que va aconseguir frenar les pujades.

BarcelonaEl president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha decidit mantenir els tipus d'interès en l'1% després d'identificar senyals d'estabilització a la zona euro, tot i que l'activitat econòmica encara es manté a nivells baixos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i aquesta pinzellada d'optimisme, no ha descartat l'escenari d'una nova rebaixa del preu del diner si la situació empitjora. "Les perspectives segueixen lligades a gran incertesa i hi ha riscos a la baixa", ha explicat Draghi.

L'efecte de les mesures contra la crisi del deute impulsades per diferents estats europeus darrerament també han de tenir un paper en l'evolució de la confiança.

En el cas d'Espanya, Draghi ha fet un elogi a les mesures anunciades pel nou govern de Mariano Rajoy. Ha assegurat que els progressos fets en els darrers quatre mesos han estat "extraordinaris".

La inflació, segons el BCE, se situarà per sobre del 2% els propers mesos i després caurà. Aquest escenari és l'objectiu de l'organisme per garantir l'estabilitat de preus. Els tipus d'interès seguiran a nivells baixos seguint la lògica d'una política monetària "expansiva", ha afegit Draghi.

stats