Economia 07/06/2012

El Tresor col·loca el deute previst però paga els interessos més alts de l'any

Paga un 6,12% per a l'interès dels bons a 10 anys. La demanda de les entitats ha sigut molt alta. S'han col·locat 2.074 milions

Efe
2 min

MadridEl Tresor espanyol ha col·locat aquest matí 2.074 milions d'euros en tres emissions de deute. En una de les emissions, la de bons a deu anys, ha hagut de pujar l'interès fins al 6,121%, el més alt aquest any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'emissió ha superat les expectatives, que oscil·laven entre 1.000 i 2.000 milions d'euros. La demanda de les entitats ha sigut molt elevada –6.841.000 euros–, de manera que la ràtio de cobertura ha sigut de 3,4 vegades.

No obstant això, el repunt en la rendibilitat, l'interès que ha hagut de pagar Espanya per als seus bons a deu anys, ha sigut inferior al del mercat secundari, on el bo de referència a deu anys tenia un rendiment del 6,147%.

L'emissió s'ha produït mentre Europa debat un rescat 'tou' per a la recapitalització de la banca espanyola, que espera el resultat de l'auditoria internacional sobre la seva cartera creditícia.

La borsa, a l'alça

El principal indicador de la borsa espanyola, l'Íbex-35, es mantenia a l'alça poca estona després de fer-se públics els resultats de l'emissió. A les 11.45 h., el selectiu s'enfilava un 1,50%, fins als 6.514 punts. La prima de risc espanyola, el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys, baixava fins als 477 punts.

Previsions del dia

El govern espanyol donarà a conèixer aquest dijous el nom del nou governador del Banc d'Espanya, en substitució de Miguel Ángel Fernández Ordoñez, a qui correspon la tasca de concloure la reestructuració del sector.

A més, el president de la Reserva Federal dels Estats Units, Ben Bernanke, exposa la seva avaluació de la situació i les perspectives de la primera economia mundial, mentre que l'ONU publica l'actualització que fa de la situació i les perspectives de l'economia mundial per al 2012.

stats