ECONOMIA
Economia 21/07/2012

Un economista de l'FMI acusa l'organisme de "fracassar" en la gestió de la crisi europea

Peter Doyle critica la falta de lideratge i afirma que la directora gerent, Christine Lagarde, no està capacitada per gestionar la institució

Ara
1 min
Christine Lagarde dirigeix l'FMI, que ahir va posar deures molt estrictes a Mariano Rajoy.

BarcelonaL'exassessor durant 20 anys del Fons Monetari Internacional (FMI), Peter Doyle, remarca que l'organisme ha fracassat en la gestió de l'actual crisi europea i també en d'altres que s'han produït anteriorment. El veterà economista destaca, en una carta dirigida al degà de la junta directiva del Fons, Xakur Xaalan, a la qual ha tingut accés la cadena nord-americana CNN, que se sent "avergonyit" d'haver col·laborat amb la institució internacional.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Doyle argumenta que l'FMI no ha sigut capaç de preveure l'actual crisi i d'advertir els polítics sobre "el gran patiment" que provoca aquesta crisi. El Fons Monetari Internacional participa en les revisions periòdiques que es fan als països intervinguts (Grècia, Irlanda i Portugal), ja que s'han compromès diners de la institució en els rescats. Doyle no es queda curt i parla d'autèntics "fracassos de vigilància de l'FMI" i d'incapacitat en la gestió dels directors gerents, referint-se a l'actual responsable, Christine Lagarde.

stats