ECONOMIA
Economia 11/03/2012

Sóc nuclear? Un test i 50 enllaços per tenir opinió en el debat post-Fukushima

Què pesa més: el canvi climàtic o el risc d'una altra catàstrofe nuclear, per petit que sigui? La bomba atòmica és encara una amenaça real? Les renovables són viables? Descobreix si ets més pro Merkel o més pro Sarkozy, en qüestió energètica

Isaac Salvatierra
1 min
El món es debat entre nuclear i renovables

BarcelonaPoques hores després de la catàstrofe de Fukushima, el comissari europeu d'Energia va parlar d"apocalipsi". El pànic es va escampar més ràpid que mai aquestes són les portades del dia i així va córrer la notícia entre els usuaris de Twitter. I es va reobrir el debat sobre la seguretat nuclear.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Un any després, l'abast dels efectes d'aquella fuita encara es desconeixen. El que és segur, però, és que l'accident de la central de Fukushima Daichii ha carregat de raons els antinuclears, amb una inesperada adhesió, la de la cancellera Angela Merkel, que ha anunciat una apagada nuclear a Alemanya.

Però, que en pensem nosaltres? La proliferació d'armes nuclears aquest gràfic descriu com s'ha anat transferint la tecnologia d'un estat a un altre i l'amenaça, per exemple, de l'Iran, tenen prou força per fer-nos qüestionar aquesta font d'energia? Què pesa més: el canvi climàtic o el risc d'una altra catàstrofe nuclear, per petit que sigui? Les renovables són viables? I els seu cost, és assumible en temps de crisi?

El comissari 'apocalíptic', Günther Oettinger, fins llavors pro nuclear, admet ara que té dubtes. Fukushima ens ha fet canviar de parer?

Un test amb 4 preguntes i 50 enllaços. Llegeix-lo a l'ARA PREMIUM.

stats