Economia 26/10/2011

Els experts condicionen el desenvolupament de les renovables a la lliure circulació d'energia a la UE

Demanen un mercat europeu de circulació d'energia que faciliti la distribució de les energies netes

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaChrsitian Kjaer, director general de l'Associació Europea d'Energia Eòlica, ha demanat aquest matí, al Global Clean Energy Forum, que es construeixin "connexions europees que permetin la lliure circulació de l'energia". Kjaer ha participat en una taula rodona sobre energies renovables juntament amb Michael Lewis, director general per a Europa de l'elèctrica alemanya E.On, on ha aprofitat per destacar les mancances europees pel que fa a la circulació d'energia, com l'electricitat o el gas.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"A Europa tenim llibertat de moviments de persones i de béns però costa molt aconseguir la mobilitat d'energia. Si volem obtenir electricitat de la península ibèrica és molt difícil i per això necessitem aquesta lliure circulació", ha dit destacant que caldrà invertir en infraestructures, com gasoductes, perquè això sigui possible.

Diversificació energètica

Com a aspecte positiu en l'actual context energètic europeu, Kjaer ha dit que "la UE ha invertit molt en els últims deu anys en gas, energia eòlica i fotovoltaica, en detriment del petroli i l'energia nuclear", fet que segons aquest expert és positiu perquè aporta "més flexibilitat al mercat i així, per exemple, el gas pot ser compatible amb altres fonts d'energia i convertir-se en una bona resposta al canvi climàtic".

Per la seva banda, Michael Lewis, director general per Europa de l'elèctrica alemanya E.On, ha dit en aquest sentit que "les proves científiques sobre els efectes del canvi climàtic són irrefutables i no desapareixeran" i per això, "les energies renovables són tan importants". El responsable d'E.On ha dit que ara mateix perquè aquest sector tiri endavant i creixi hi ha una condició fonamental: "reduir els costos de les renovables".

stats