Barcelona Meeting Point
Economia 19/10/2011

Enric Lacalle: "A ciutat, la crisi immobiliària ha tocat fons; a la costa, encara no"

El president del Barcelona Meeting Point assegura a RAC1 que a Catalunya hi ha una mentalitat "patrimonialista" i reclama que es recuperi la desgravació fiscal per compra d'habitatge

Ara
2 min
ENRIque LACALLE

Barcelona"A ciutat, la crisi immobiliària ja ha tocat fons, els preus han baixat moltíssim". Enric Lacalle, president del Barcelona Meeting Point, que s'inaugura aquest dimecres, creu que la situació en l'àmbit de la construcció ha de començar a millorar a partir d'ara a l'àmbit urbà, però creu que "a la costa, entre el cap de Creus i Gibraltar", els preus dels immobles encara "tenen recorregut de baixada". Entrevistat a El món a RAC1, Lacalle ha reconegut que "ens vam passar de voltes" a l'hora de construir, i segons ell, molts habitatges del litoral aniran a parar a mans de ciutadans russos, que "hi busquen segones residències". "Han vingut unes onades que han comprat les millors cases del Maresme i la Costa Brava, i ara arriba gent de classe mitjana que vol tenir una segona residència aquí".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sobre la tendència dels últims anys a llogar habitatges en comptes de comprar-los, Lacalle ha recordat que "Catalunya és un país molt patrimonialista". "A la gent li agrada tenir un pis, i les famílies fan esforços per tenir-lo", assegura, i afegeix que per això hi ha tendència als contractes de lloguer amb opció de compra. Lacalle recomana la compra d'habitatge: "Jo sempre he aconsellat que comprar és bo, i en època de vaques magres com aquesta, més".

De fet, el president del Barcelona Meeting Point assegura que ha parlat amb Cristóbal Montoro, possible ministre d'Economia d'un hipotètic govern de Mariano Rajoy, i li ha demanat que "es recuperi la desgravació fiscal per compra d'habitatge", que ell considera "de sentit comú". Lacalle creu que "a partir del 20-N" la situació del mercat immobiliari pot canviar, i confia que el futur govern espanyol faci polítiques que facilitin la concessió d'hipoteques i la generació de confiança perquè la gent es decideixi a comprar pisos.

stats