Economia 17/06/2012

Un esborrany de la pròxima cimera de la UE revela un "full de ruta" cap a la unió bancària

El diari britànic 'Sunday Telegraph' ha tingut accés al document que conjuga eurobons i unió política

Efe
2 min

LondresUn primer esborrany confidencial de les conclusions de la propera cimera que celebraran dirigents europeus a Brussel·les suposa un primer pas cap a un "full de ruta" d'una unió bancària, segons informa avui la versió digital del 'Sunday Telegraph'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El text classificat, al qual ha tingut accés de forma exclusiva aquest rotatiu britànic, està dirigit només a diplomàtics i funcionaris que preparen la propera trobada de líders de països de la Unió Europea (UE) a Brussel·les els propers 28 i 29 de juny.

La major part d'aquest text, segons aquest diari, se centra en acords sobre els anomenats bons projecte i altres iniciatives a escala menor de la UE, que el president francès, el socialista François Hollande, està anunciant com "pactes per al creixement" valorats en 120.000 milions d'euros.

Segons el 'Telegraph', els assumptes "difícils" que no inclou aquest document confidencial són les "altres mesures per a l'estabilitat financera" i "l'informe del PEC (president del Consell Europeu) sobre l'EMU (la Unió Econòmica i Monetària)", que es posaran en circulació, d'acord amb aquesta informació, en sobres tancats la setmana vinent.

Pel que fa a aquest primer esborrany, el diari indica que és un primer pas cap a un "full de ruta" d'una unió bancària, conjugant deute a través d'eurobons i una unió política, que es realitzarà mitjançant un canvi en el Tractat de la UE durant els propers deu anys.

El diari considera "important i polèmic" l'apartat del text en què s'al·ludeix a "les altres mesures per a l'estabilitat financera", incloent les propostes per a un impost financer de transició i les mesures destinades a la unió bancària que podria adoptar la UE abans de finals d'aquest any.

stats