Economia 30/08/2012

La prima de risc escala fins als 527 punts bàsics pels dubtes sobre el paper del BCE

Creixen les tensions entorn de la decisió del BCE de comprar deute, clau per a Espanya i que es decidirà el proper 6 de setembre

Ara
1 min
La borsa de Madrid durant la sessió d'avui

BarcelonaEls inversors que operen amb deute públic de la zona euro escolten amb atenció les declaracions dels principals actors en la crisi de l'eurozona i després venen o compren en funció del que senten. I avui el balanç ha estat clarament negatiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La voluntat expressada pel president francès, François Hollande, de demanar al Banc Central Europeu que compri deute s'ha vist eclipsada per la possibilitat que el màxim responsable del Bundesbank, Jens Weidmann, dimiteixi en senyal de protesta per la compra de deute per part del BCE.

La prima de risc espanyola n'ha patit les conseqüències i ha escalat gairebé vint punts, fins a tancar en els 527. L'interès sobre el bo espanyol a 10 anys ha arribat al 6,59%, mentre que el seu equivalent alemany ha caigut fins a l'1,32%.

La borsa espanyola no s'ha mantingut al marge d'aquests dubtes i l'Íbex-35 ha caigut un 1,52%, fins a tancar en els 7.195 punts.

Els valors que més han perdut en la jornada d'avui han estat el Banc de Sabadell, que ha caigut un 3,12%, Acciona, amb una caiguda del 3,04% i Gamesa, que ha perdut un 2,72%.

La zona de números verds ha estat encapçalada pel grup alimentari Dia, que ha pujat un 2,48%, seguit del consorci d'aerolínies IAG, que ha guanyat un 1,44%, i Abengoa, que ha pujat un 0,70%.

Els principals mercats europeus també s'han vist afectats per l'onada de pessimisme. Frankfurt ha perdut un 1,64% i París un 1,02%. Milà ha caigut un 1,09% i Londres ho ha fet en un 0,42%.

stats