Economia 29/03/2011

El govern espanyol adverteix que la reforma de la negociació col·lectiva ha d'arribar a mitjans d'abril

El ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha instat els sindicats i la patronal a negociar amb agilitat aquesta reforma perquè després de l'acord s'ha de fer l'articulat, aprovar diverses consultes i passar pel Congrés. Després d'aquesta negociació, que espera que acabi amb "èxit", ha anunciat que immediatament s'iniciarà el debat amb els agents socials per elaborar el pla d'aflorament dels llocs de treball no declarats.

2 min

p { margin-bottom: 0.21cm; } El ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha instat els sindicats i la patronal a negociar amb agilitat aquesta reforma perquè després de l'acord s'ha de fer l'articulat, aprovar diverses consultes i passar pel Congrés. Ha indicat que "fins ara hem complert íntegrament tots els terminis de la reforma, tot i que aquest termini marcat per la llei va expirar el 18 de març. Ha defensat donar més temps perquè hi ha "una probabilitat alta d'acord, una disposició total per part dels interlocuptors socials d'arribar a l'acord". Ha alertat, però, que el temps "no és infinit" ja que "no és possible ni convenient passar de mitjans d'abril en aquesta negociació, que ha de tenir èxit i en tindrà perquè ja hi ha un compromís important firmat el 2 de febrer dins l'acord social i econòmic sobre això".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ha afegit que ja té feina per als agents socials per quan s'acabi aquesta negociació. Immediatament després s'iniciarà el debat amb els agents socials per elaborar el pla d'aflorament dels llocs de treball no declarats. Aquest pla europeu que forma part del Pacte de l'Euro, que s'ha d'aplicar a "pràcticament tots els països europeus", el govern espanyol el vol "acordar i pactar i negociar amb els interlocutors socials". L'objectiu d'aquesta mesura és que llocs de treball no declarats passin a comptar amb unes condicions decents i que tinguin rendiment a les arques públiques en moments de dificultats i crisi.

Gómez ha fet aquestes declaracions després d'anunciar que el fons de reserva de la Seguretat Social tenia 64.375.144.769 euros el 31 de desembre del 2010, segons l'informe anual que s'entrega al president del Congrés. L'informe inclou també les aportacions de les mútues d'accidents de treball i malalties professionals al fons de prevenció i rehabilitació per valor de 4.480 milions d'euros fins al 2010. El fons de reserva ha crescut un 7,25% en l'últim exercici. El creixement s'explica per la dotació de 1.740 milions d'euros aprovada per el consell de ministres el febrer del 2010.

stats