ECONOMIA
Economia 19/06/2012

El govern espanyol col·loca 3.000 milions de deute però paga més d'un 5% d'interès

El Tresor s'ha vist obligat a adjudicar lletres a dotze i divuit anys a un interès marginal del 5,2% i del 5,35%, el més alt des del 2000

Ara
1 min

BarcelonaEl Tresor Públic ha col·locat aquest dimarts 3.039 milions d'euros en lletres a dotze i divuit mesos i s'ha vist obligat a adjudicar-lo a un interès marginal del 5,2% i del 5,35%, el més alt des del 2000.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La demanda de les entitats ha superat els 8.000 milions d'euros de manera que, com és habitual en les emissions espanyoles, la ràtio de cobertura o proporció entre la demanda i l'import finalment adjudicat ha estat molt alt, de 2,6 vegades.

Segons l'equip d'estratègia de Self Bank, entre els factors que minen la confiança en Espanya hi ha el fet que les ajudes a la banca, entre les quals destaca la línia de crèdit de fins a 100.000 milions d'euros concedida per Europa, computin com a deute per al país i perjudiquen la credibilitat que ofereix Espanya per fer front a les seves necessitats de finançament

Dues proves de foc

El Tresor espanyol passa aquest dimarts i el dijous dues autèntiques proves de foc amb la prima de risc disparada i el tipus d'interès dels bons a 10 anys en més del 7%. La d'aquest dimarts ha estat la primera subhasta després de les eleccions gregues i franceses i dies després que Moody's deixés el deute espanyol a un pas del bo porqueria. Aquest dijous, el Tresor pensa fer una altra emissió de bons. Els venciments seran a dos, tres i cinc anys, amb la voluntat de comercialitzar entre 1.000 milions i 2.000 milions.

stats